Diensten

Banden monteren

Je banden wisselen kan om verschillende redenen, maar uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer: je wil (terug) veilig de baan op.

  • Nieuwe banden worden doorgaans gemonteerd als de oude versleten zijn. Door normaal gebruik wordt het loopvlak van de banden te dun of verkleint de profieldiepte. Daardoor krijgt je wagen minder grip op de weg, zeker bij regenweer.
  • Je kan er ook voor kiezen om te wisselen tussen winter- en zomerbanden. De temperatuur heeft invloed op het materiaal van je banden. Bij winterweerk is het veiliger om voor zachter rubber te kiezen. Let er wel op dat je in de lente terugkeert naar je zomerwielen. Het zachte rubber zorgt bij warmere temperaturen voor hogere wrijving en dus hoger verbruik!
    Wanneer je een set zomerbanden én een set winterbanden voor je wagen hebt, zijn deze na 1 seizoen uiteraard nog niet aan vervanging toe. Je kan ze thuis opslaan of gebruik maken van ons bandenhotel.
  • Het komt ook voor dat je banden beschadigd raken door uitzonderlijke omstandigheden. Wanneer je een spijker op de weg of de rand van een trottoir niet kon vermijden bijvoorbeeld.
  • Ten slotte kan je banden ook (vroegtijdig) vernieuwen om de wegligging en de brandstofefficiëntie van je wagen te verbeteren.

Wieluitlijning

Uitgelijnde wielen voorkomen overmatig slijtage en zorgen voor een goede baanligging. Enkel wanneer de wielen parallel aan elkaar en loodrecht ten opzichte van de grond zijn afgesteld, ga je veilig de weg op. Je wagen is heeft een betere wegligging, je banden verslijten ‘correct’ en je verbruikt niet onnodig veel brandstof. Bovendien rij je soepeler en ’trekt’ je het voertuig niet naar 1 kant. 

Telkens als we nieuwe banden monteren of je zomer- en winterbanden wisselen, lijnen we jouw wielen opnieuw uit. 

Remmennazicht

Wij voeren telkens een standaardcheck van je remmen uit. Er kan namelijk te veel mislopen als het remsysteem van je auto het laat afweten!

We kijken de dikte van de remblokken na en je gaan op zoek naar onregelmatige slijtage van de remschijven. Het niveau van de remvloeistof wordt gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. En het hele circuit van slangen en leidingen wordt onderworpen aan een checkup. 

Slaagt jouw wagen niet voor onze remtest? Dan geven wij jou het juiste advies voor herstel of vervanging. 

Band herstellen

Wij monteren niet nodeloos nieuwe banden. Wanneer het, in onze professionele opinie, mogelijk is om een band te herstellen, zullen zeker voor deze optie kijken.

Het gaat dan om kleine lekken, sneetjes of scheurtjes, bijvoorbeeld door een spijker of een ander klein voorwerp. Dit kan enkel als het beschadiging zich in het loopvlak bevindt. Is de zijwand van de band geschonden, dan kunnen we enkel een nieuwe band voorzien. Als de band al de nodige kilometers heeft gebold is hij vatbaarder voor kleine beschadigingen. Ook in dat geval is alleen een nieuwe band de uitkomst.

Merk je onderweg dat je band leeg loopt? En heb je geen reservewiel bij (zoals in vele auto’s tegenwoordig het geval is)? Dan heb je misschien wel een reparatieset ter beschikking! Deze kan je helpen om je weg te vervolgen, maar het is geen blijvende oplossing. Kom zeker langs om je band professioneel te laten beoordelen en terug te herstellen tot nieuwstaat.

Bandenhotel

Jouw banden krijgen een vaste plaats in onze rekken. Geen gedoe dus wanneer je je zomer- en winterbanden omruilt. Je laat ze gewoon bij ons achter tot de temperaturen je tot de volgende wissel aanzetten.

Bandengarantie

Wij werken enkel met gecertifieerde kwaliteitsmerken. Daarom kan LaBanda je garanderen dat je met de beste banden buitenrijdt. 

Kies je voor de Bridgestone banden, dan krijg je daar automatisch 24 maand garantie op. Raakt je band beschadigd door een scherf, een schroef of een stoeprand? Dan wordt hij door ons omgeruild.